Selecteer uw taal:
 
 
JANSEN TECHNOLOGY GROUP

ICE 2019 – Contact loos schoonmaken van walsrollen

Het schoonmaken van het oppervlak van walsrollen is een grote uitdaging voor veel bedrijven. Vaak gebeurt dit met de hand. Hierdoor moet de productie stoppen en brengt dit een hoge downtime met zich mee. Daarnaast zijn bedrijven voor veiligheidsredenen ook op zoek naar alternatieven. Het ED-TL-clean is een innovatieve oplossing voor het in-productielijn schoonmaken van verschillende roloppervlakken. Gebaseerd op een ontwikkeling op gebied van diëlektrisch gehinderde plasma door Plasma Green GmbH, hebben onze partner Derichs GmbH en wij een contact loos schoonmaak apparaat ontwikkeld.

Dit diëlektrisch gehinderde plasma (DBD – dielectric barrier discharge)  wordt gebruikt om de rollen schoon te maken. De plasma is gepulseerd, laag in energie (koud) en homogeen, in contrast tot corona plasma’s. De deeltjes in de DBD zijn zeer reagerend en deze zetten het afval dat op de walsrol zit om in duurzame verbindingen zoals CO2 en H2O.

Aan de hand van een speciaal ontwikkelde constructie kan dit systeem continue gebruikt worden. Gecombineerd met sensoren kan besmetting van de walsrol gemonitord en verholpen worden. De ED-TL-Clean minimaliseert downtime en verhoogt de veiligheid op de werkplaats.

Wij staan ook met een stand op ICE Europe 2019, kom op bezoek!